Nederlands Deutsch

 

 

Nieuws

Op deze pagina vind je de aanbiedingen, het nieuws en de agenda van Het Berenhol.

Via de Nieuwsbrief van Het Berenhol, Het Berenhol-blad blijf je op de hoogte van het Berenhol-Nieuws. Je ontvangt bovendien gratis tips voor de begeleiding van kinderen.

 

AANBIEDINGEN t/m 31 MEI 2021

  • korting op de Berenholremedie SLAAP-KINDJE-SLAAP* : € 8 ( i.p.v. € 9,50,-) * een combinatie van 6 Berenholremedies: voor rust, ontspanning, aarding overdag en voor betere slaap in de nacht; kan een fijne steun zijn bij neiging tot hyperventilatie en burn-out
  • korting op het sproeiflesje van VOGELZANG met zuivere rozenolie: € 10,50 ( i.p.v. € 13,-); vult aura en huis met trillingen van vreugde; opent het keelchakra en werkt op verbindende communicatieNIEUWS
 

Je peuter (dreumes) leren begrijpen vanuit zijn pure oerkrachtige lichaamstaal
begeleiding tijdens een wandeling; introductieprijs t/m zomervakantie: € 25,- voor 1 uur
Jonge kinderen spreken een pure, eerlijke en oerkrachtige lichaamstaal. Tijdens een wandeling in de natuur reik ik je nieuwe perspectieven aan, waardoor je je kind nog beter leert begrijpen en misverstanden en frustraties kunt voorkomen. Als je - ook vanuit lichaamstaal - kunt aansluiten bij wat je kind zegt, dan zal jullie contact groeien en jullie communicatie opbloeien.

Meer info en/of afspraak: Dorothee Helmert in Het Berenhol, telefoon: 024-3607967; info@het-berenhol.com

Consulten - voorjaar 2021
Consult in de Natuur
Sinds maart 2021 geef ik (ouder-kind) consulten in de Natuur - op gepaste afstand. Ik werk samen met de Natuur zoals we die tegenkomen en met energieen uit de Natuur opgenomen in water (de Berenholremedies). Afhankelijk van de hulpvraag pas ik inzichten toe vanuit beweging en/of vanuit Methode PresentChild®. Vertrekpunt is in Nijmegen Oost en wordt nader bekend gegeven bij het maken van een afspraak.


Telefonisch consult
Je kunt in Het Berenhol terecht voor een telefonisch consult ( ouder-kind consult, consult Berenholremedies). De remedies worden dan per post opgestuurd.

PresentChild® Methode
Vanaf 1 januari 2020 pas ik het kindertolken direct in het consult toe, mits gewenst. Voor uitgebreidde trajecten volgens de PresentChild®Methode (= 4 consulten) verwijs ik naar mijn collega's.


AGENDA

De natuur dichtbij - een natuurlijk 'antidepressivum'
Vrijdag, 12, 19 en 26 maart 2021 van 15.00 uur - 17 uur
DE OPSTAP, in de Ark van Oost, Cipresstraat 154, 6523 HR Nijmegen;
Wie wil dat niet?
1. Blij zijn met jezelf en met je leven op aarde…
2. je eigen gedachtengang positief laten zijn…
3. innerlijke steun, veerkracht en je unieke scheppingskrachten voelen…
Dat zijn levenskwaliteiten die van nature bij ons horen. De Natuur herinnert ons hieraan.
Op energetisch niveau kunnen planten- en elementenkrachten als een natuurlijk ‘antidepressivum’  werken. Tijdens deze cursus kun je deze subtiele helende werking van de natuur bewust ontdekken en ervaren, langs allerlei creatieve wegen, zowel binnen als buiten in de Natuur dichtbij. Ook maak je kennis met energieën uit de natuur, opgenomen in water: de Berenholremedies, Deze kunnen je helpen om vrijer en blijer te leven.
Een inspirerende cursus, ook voor professionals.
info en aanmelding: www.deopstap-nijmegen.nl


De natuur dichtbij - een bron van heling (introductieworkshop)
Zaterdag 17 april 2021, 10-13 uur; Kosten: 15 euro

natuurgebied Hengstdal in Nijmegen Oost; verzamelpunt 'Het gevleugelde paard'
De natuur herinnert ons aan levenskwaliteiten die van nature bij ons horen, zoals geworteld zijn, oerkracht, blijdschap, positiviteit en verbinding.
Tijdens deze workshop staan we buiten in de natuur stil bij planten, bomen, zon, wind en vogelzang en ervaren wat ze voor ons kunnen betekenen. Ook kun je  eerste kennis maken met een geneeswijze die met deze subtiele helende natuurkrachten samenwerkt en ‘puur natuur’ is. Van harte welkom!
info en aanmelding: www.deopstap-nijmegen.nl


De natuur dichtbij - een bron van heling (cursus)
3 keer op vrijdagen van 14-17 uur: 23 april, 28 mei, 25 juni 2021; in natuurgebied Hengstdal; € 45,
 
Langs allerlei creatieve wegen ontdekken we het verband tussen uiterlijk en innerlijke werking van planten en bomen, zoals van de Vlier, de Adelaarsvaren, de Tamme Kastanje etc. We staan stil bij de bijzondere werking van Vogelzang en Wind en maken eerste kennis met een natuurgeneeswijze die met de subtiele helende natuurkrachten werkt.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
1. levens- en lichaamshouding van nature
2. diepere oorzaken van slaapproblemen
3. familielasten loslaten en je eigen plek innemen
4. de natuur – hulp bij hooggevoeligheid
5. blijdschap versterken: de natuur als ‘antidepressivum’

Van harte welkom - max. 12 deelnemers!
info en opgave: Het Berenhol, 024-3607967; info@het-berenhol.com
 

“Koeshiba”…. een creatief gebeuren 
interactief optreden op aanvraag; duurt ca 1 uur; locatie liefst in een tuin of in de natuur;  kosten: vrijwillige gift
de Natuur
raakt je aan
in verhaal en klank,
lied, gedicht en muziek.
her-innert aan
wezen en oersprong,
elfenzacht en berenkracht,
levensstroom van eb en vloed
voorbij het oordeel: ‘fout of goed’.
 
“Sinds meer dan 20 jaar word ik in en door de natuur uitgenodigd om haar subtiele helende krachten te ervaren in beweging en klank, gedichten en liederen. Uit deze samenwerking met de natuur komen de Berenholremedies voort en verschillende dans- en klankproducties.  Koeshiba is er één van. Ik nodig je uit om je via  ‘Koeshiba’ aan te laten raken door de natuur." Dorothee Helmert  
Aanmelden  en/of info


Over aarden, uiten en begrenzen -
kinderen begeleiden bij hun natuurlijke ontplooiing
Workshop op aanvraag voor ouders en leerkrachten 

Hoe kun je als ouder of leerkracht kinderen ondersteunen

  • volledig thuis te komen en te blijven bij zichzelf in hun lichaam?
  • verbonden te blijven met hun diepste motivatie
  • op gezonde wijze rekening te leren houden met hun omgeving?

Daar gaat deze workshop over.
Hand in hand met de nodige achtergrondinformatie gaan we spelenderwijs zelf aan de slag. Je bent uitgenodigd, situaties met kinderen in te brengen waar je graag anders mee om zou willen gaan, echter nog niet weet, hoe.
In deze workshop zal de focus blijven liggen op het belang van aarden, uiten en begrenzen in het begeleiden van kinderen. Van harte welkom!
Aanmelden  en/of info 


De helende kracht van blijdschap - een natuurperspectief rondom het thema 'depressie'
Workshopdag Berenholremedies op aanvraag - óók voor therapeuten 

Wil je ontdekken hoe de natuur energetisch kan helpen om je gedachtengangen positief te laten zijn, de steun in jezelf te her-ontdekken en de bron van blijdschap in je aan te boren? Dan ben je van harte welkom.
Je leert anders kijken naar gezondheid, ziekte en depressie in de breedste zin van het woord. Dat doe je aan de hand van planten in de nabije natuur en hun energetische werking in de vorm van bloesemremedies (Berenholremedies).
Ook kun je de werking van plantendia’s op je lichaam ervaren.
Gedurende de dag zullen de deelnemers regelmatig spelen met beweging zodat ze de ‘ziekmakende’ patronen via hun lichaam leren herkennen en transformeren.
Een creatieve inspirerende workshop voor een ieder die anders wil kijken en nieuwe wegen wil bewandelen rondom het thema ‘depressie’– of je nu coach, therapeut of betrokkene bent. 

 

  

 

 
 

 


 
created by Bryk